Maaike van Widdershoven

Klassiek / Musical / Populair

Maaike Widdershoven is geboren op Valentijnsdag in 1969 te Epse onder de rook van Deventer. Ze groeide op in Oss, waar ze de middelbare school doorliep en haar eerste schreden in het theater zette.

Ze nam tijdens haar opleiding aan het Kopse Hof te Nijmegen zanglessen en deed na haar propedeuse daar, toelatingsexamen voor het Utrechts conservatorium. Ze werd toegelaten tot het voorbereidend jaar Lichte Muziek Zang. Na twee jaar wisselde ze van opleiding en richtte ze zich op Klassieke Zang. In de zomer van 1995 slaagde Maaike cum laude voor haar uitvoerend musicus examen Zang. Masterclasses volgde Maaike bij onder anderen Margreet Honig en Meinard Kraak.

Zanglessen kreeg ze van Eugenie Ditewig, Robert Bicknell, Alberto ter Doest en op dit moment Setske Mostaert. Interpretatielessen van José Koning, Edwin Rutten en Georgie Fame. Acteerlessen van Jules Croiset, Carel van Vliet, Mara Otten en Wil van Kralingen.

 

Van Phantom of the Opera naar opera…

Beroepsmatig was ze enkele jaren voordat zij examen deed reeds met haar zangcarrière begonnen in het ensemble van de Musical “The Phantom of the Opera”. In oktober 1994 kreeg ze de hoofdrol van Christine, die ze meer dan 300 maal, tot augustus 1996 speelde. De maand daarna startte zij in “West Side Story” in de rol van Maria. Tot eind maart 1998 waren de schouwburgen in Nederland en België avond aan avond uitverkocht. Vervolgens vierde Maaike triomfen in de rol van Hodel in de musical “Anatevka”, als Elisabeth in de musical “Elisabeth” en als Joke in de oorspronkelijk Nederlandse musical “Rex”. Na een korte rustperiode deed Maaike mee aan Musicals In Ahoy. 7 voorstellingen voor een publiek van per keer 7000 mensen!! Vervolgens stond Maaike anderhalf jaar lang als de non/gouvernante Maria in “The Sound of Music”. Voor deze rol ontving zij de prestigieuze John Kraaykamp Musical Award 2003 voor de beste vrouwelijke hoofdrol. In het voorjaar 2004 ging ze meteen door naar “Musicals in Concert 2”. Samen met Danny de Munk, Mariska van Kolck, Joost de Jong en Nurlaila Karim

Met gepaste trots heeft ze in mei/juni 2004 de rol van Polly vertolkt in “Die Dreigroschen Oper” van Kurt Weill en Bertolt Brecht. Dit was haar debuut in de opera wereld. Deze productie was namelijk van Opera Zuid!
In het voorjaar 2005 heeft Maaike weer een produktie gedaan bij een operahuis. Deze keer bij Opera Spanga. Zij heeft de rol van Susanna gaan gespeeld in de opera “Sancta Susanna” van Paul Hindemith.
Op 5 mei 2005 heeft Maaike meegewerkt aan een concertante uitvoering van de opera “De Russenoorlog”, een verhaal over Texel in de oorlog, geschreven door W. Barnard en Ed de Boer.

In theaterseizoen 2005/2006 speelde Maaike de rol van juffrouw Doddel in de Opus One familiemusical “Olivier B. Bommel en Tom Poes in de Trullenhoedster”. De rol van Ollie B. Bommel werd gespeeld door Frans Mulder en Jon van Eerd.

Maaike was vanaf oktober 2006 tot half februari 2007 te zien zijn als Gabriëlle in de Operette “La Vie Parissienne” van Jacques Offenbach. Deze Operette was een produktie van het Nederlands Operette Theater in samenwerking met impresariaat Jacques Senf. Tevens was zij te zien als Leonie in “Villa Johanna”; een nieuwe Operette gecomponeerd door Joop Stokkermans in opdracht van Stichting Oss Cultureel.

Maaike zong in seizoen 2007 in “Musical to the Max”. Een intiem Musical concertprogramma waarin ze samen met Tony Neef, Frans Schraven, Joke de Kruijf, Brigitte Nijman een ode brengen aan ‘de Musical’. De muzikale leiding had niemand minder dan Edwin Schimscheimer op zich genomen.
Aansluitend heeft ze in de jeugdopera “The black and the beautiful” de rol van Emilia gezongen. Deze bewerking van Shakespear’s Othello werd geproduceerd door Xynix-opera.

In de zomer van 2009 speelde Maaike Chrysothemis in Elektra van Richard Strauss, één van de zwaarste opera’s die er zijn. Deze geprezen produktie was van opera Spanga.
In het najaar van 2009 zong Maaike in de reprise van “The black and the beautiful” maar nu dan in de grote zalen. Grote furore maakte zij als Micaela in de beroemde opera “ Carmen” van Bizet te Delfzijl.

In seizoen 2010/2011 speelde Maaike de rol van Mary in de succesvolle musical: Volendam. Geproduceerd door De Graaf en Cornelissen producties.
In de zomer van 2011 heeft Maaike de rol van Meg Paige gezongen in de opera Falstaff Rivisto van Guiseppe Verdi geproduceerd door opera Spanga i.s.m. het Rosa Enemble.

In het seizoen 2011/2012 was Maaike samen met Tony Neef, Jenny Arean en Joel de Tombe te zien in een hommage aan Robert Long: Vroeger of later. Deze voorstelling trok door het hele land volle zalen.

In theaterseizoen 2012/2013 was ze weer te zien in een Joop van den Ende theaterproductie, de musical Aspects of Love waarin ze 1 van de 5 hoofdrollen op zich nam. Ze speelde hierin de verleidelijke Italiaanse kunstenares Giulietta Trapani.
Voor deze rol heeft Maaike in 2013 de musical award voor beste vrouwelijke bijrol in een kleine productie gekregen!

In seizoen (2013/2014) stond Maaike samen met Syb van de Ploeg, Laura Vlasblom,Loeki Knol en Stan Limburg in de theatertournee voor de Zonnebloem vereniging. Onder de bezielende muzikale leiding van Eddy van Damme tourden ze door heel Nederland met de muzikale comedy ”De Reünie”.

Maaike heeft Moeder overste gespeeld in ‘ The Sound of Music’ van Stage Entertainment. Seizoen 2014/2015.

In 2015/2016 tourt Maaike als de vrouw van Willem Ruis door heel Nederland in de nieuwe originele Musical ‘Willem Ruis, de show van zijn leven’. Een muziektheaterproductie die gaat over deze flamboyante man; die het Nederlandse televisie-amusement blijvend heeft veranderd. Janke Dekker Producties.

Van alle markten
Maaike houdt van theatermaken en op een creatieve manier met het vak bezig zijn. Zo heeft ze samen met accordeonist Rob Stoop een mooi en humoristisch programma met Nederlandstalig repertoire waarin alles aan bod komt. Samen zijn zij “Pluche & Pikketanis”. Met Sebastiano Zafarana vormt ze het duo “More than Music”, waarmee ze op de bühne staat met een spetterend feestprogramma eventueel aangevuld met twee tot zes danseressen.
De veelzijdigheid van Maaike toont zich ook in concerten met orkest. Zo is ze een veelgevraagd zangeres op bedrijfsevenementen, kerstshows, lustrums met een programma waarin klassiek repertoire hand in hand gaat met musical en pop repertoire.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op over prijsindicaties, werkwijze, het vastleggen van opties en informatie over repertoire

Bel: 0653602402
Of mail naar: info@hafaproducties.nl