Brigitte Heitzer

foto : Jany van Ierland

Brigitte studeerde aan het Conservatorium in Brussel waarna ze overstapte naar de MusicAllfactory en contractstudent werd aan het Conservatorium van Tilburg met als hoofdvak zang van Edward Hoepelman.

In 2003 speelde Brigitte Maria in Maria de Buenos Aires in Wiesbaden. Het seizoen daarna maakte ze deel uit van het ensemble Passion. Brigitte speelde in Beauty & the Beast, waarin ze veelvuldig de rol van Belle op zich nam, en in de Nederlandse versie van Tarzan, wederom als understudy van de vrouwelijke hoofdrol, Jane. In 2007 speelde Brigitte de rol van Evita in de gelijknamige musical. Het jaar daarna speelde ze de hoofdrol van Natalie/Ed in de musical All Shook Up/Love Me Tender. Ze was Alternate voor de rol van Pattie Jagersma in de musical Petticoat en speelde mee in de kleine musical Maria! die speciaal voor het M-Lab Festival “50 jaar Nederlandse Musical” werd geschreven door Daniël Cohen die ook de regie op zich nam. In de meest recente versie van Miss Saigon was ze te zien als Ellen waarin ze als eerste een totaal nieuw gecomponeerd nummer voor de rol ten gehore bracht. Ze speelde de vrouwelijke hoofdrol in het toneelstuk U spreekt met de Moordenaar van Het Thriller Theater. In theaterseizoen 2013/2014 was ze te zien in 50 Tinten, De Parodie…… en Putting it Together. Op dit moment vertolkt Brigitte de rol van Zuster Amnesia in de komische musical Nonsens en volgend seizoen zal ze meewerken aan Into the Woods.

Brigitte was de winnaar van het AVRO programma “Op zoek naar Evita” en werkte mee aan onder andere “Ik hou van Holland”, “Kerst met Joseph en Evita”, Het Gouden Televizier Ring Gala 2008″, “Het Musical Award gala 2009” en “De Musical Sing A Long 2009”. Brigitte maakte deel uit van het Musical team in de 1e serie van de nieuwe versie van “Fort Boyard”

Ze speelde een hoofdrol in de films Quato en De Valkenvallei, deze laatste werd bekroond met het Laureaat voor de Beste Nederlandse Amateurfilm. Naast haar theaterwerkzaamheden geeft Brigitte zeer regelmatig workshops en masterclasses. In 2015 won Brigitte de John Kraaykamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol in een kleine musical voor haar rol in Putting it Together.

Neem vrijblijvend contact met ons op over prijsindicaties, werkwijze, het vastleggen van opties en informatie over repertoire

Bel: 0653602402
Of mail naar: info@hafaproducties.nl