Berget Lewis

Soul / Funk / Covers

Met haar krachtige volume als handelsmerk is Berget Lewis al vele jaren een vaste waarde op de(inter)nationale podia. Met als startpunt haar muzikale samenwerking met Tjeerd en Trijntje Oosterhuis binnen Total Touch, groeide Berget via theater- en concerttours met o.a. De Dijk, Candy Dulfer, Ruth Jacott, The Golden Earring en Karin Bloemen uit tot de meest internationale souldiva binnen onze landsgrenzen. Een afgetekende overwinning van het muzikale tv programma Just The Two Of Us met gelegenheids-collega Edwin Evers, betekende begin 2007 haar definitieve doorbraak.

Berget heeft zich ontwikkeld tot één van de beste en meest gevraagde zangeressen van ons land en tourde over de hele wereld met niet de minste artiesten. Zo deelde ze reeds het podium met grootheden als Van Morrisson, Dave Stewart, Maceo Parker en George Duke.Daarnaast was ze jarenlang dé jingle-stem voor radiozenders 3FM en 538 en vocaal verantwoordelijk voor een imposante reeks radio- en televisiecommercials.

Vanaf 2003 begint Berget zich steeds meer toe te leggen op haar solocarrière. Haar stem biedt oneindige mogelijkheden en ze verkent diverse genres. Zo schrijft ze in de loop der jaren veel eigen werk, mét of zonder medewerking van toonaangevende componisten. In het voorjaar van 2006 laat Berget van zich horen met de single It Don’t Matter (de soundtrack van de Nederlandse speelfilm Bolletjes Blues), enkele maanden later opgevolgd door haar eerste solohit I’d Like To Teach The World To Sing. Een van de bekendste reclameliedjes aller tijden en op verzoek van frisdrankgigant Coca Cola door Berget ge-restyled en op single uitgebracht. Ook in het buitenland blijven haar kwaliteiten niet onopgemerkt. In het najaar van 2006 wordt Berget benaderd door de bekende Duitse dj/producer Eddie Thoneick (Love Sensation) die een muzikale samenwerking voorstelt. Het resultaat liegt er niet om; in februari 2007 is Deeper Love een feit. Een meer dan fantastische dancetrack die in maar liefst 16 landen wordt gereleased en direct de hitlijsten bestijgt.

In maart 2007 vormt Berget met Edwin Evers een gelegenheidsduo in de vocale prominenten competitie Just The Two Of Us. Een even populair als dicht bekeken muzikaal tv programma, waarbij ze in no-time uitgroeien tot de absolute publiekslievelingen en zorgdragen voor een afgetekende overwinning.

Vanaf dat moment weten nationale en internationale artiesten Berget te vinden. Zo verzorgt ze zes ‘special guest’ optredens tijdens de uitverkochte Arena concerten van Toppers Joling, Gordon en Froger, en is ze de smaakmaker bij vele tv gala’s en evenementen. Aansluitend start Berget in juli 2007 een Europese tournee met Candy Dulfer, Rosie Gaines en de band van Prince, waarbij maar liefst 18 concerten worden gedaan in 11 landen.

Tussen de vele optredens door leggen Berget en producer Dutchflower de basis voor haar debuutalbum Finally dat in oktober 2007 wordt uitgebracht en waarop o.a. Tjeerd en Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Candy Dulfer en The Anonymous (Postman) hun medewerking verlenen. Van het album verschijnt in november 2007 de single Feel This Way Again waarop zij niet alleen het beste uit haar stem haalt, maar bovenal haar enorme veelzijdigheid etaleert. In 2008 laat Berget van zich horen met Let Me See Ya Move en het door haarzelf geschreven Sooner Or Later, 2 regelrechte radiohits die niet alleen steun vinden bij de programmamakers maar bovenal bij een breed publiek. Zo is ze als special guest te zien in ‘Samen Met Dré in de Amsterdam Arena, bij ‘Jeroen Van Der Boom In Concert’ in de Heineken Music Hall en Marco Borsato & Friends in het Gelredôme te Arnhem.

Door haar enorme kennis van popicoon Michael Jackson en het feit dat ze ooit zijn voorprogramma verzorgde in de Amsterdam Arena, wordt Berget in december 2009 gevraagd als jurylid voor de populaire tv-reeks ‘My Name Is Michael’ en als teamcaptain van de jaren 80 in KRO’s ‘De Leukste Jaren’.

In september 2010 start ze met haar eerste eigen theatertour ‘Zoals Ik Ben’. Een muzikale voorstelling waarin Berget het publiek kennis laat maken met de vrouw die ze daadwerkelijk is.
Berget Lewis heeft een swingende solo-show, speelt het dak eraf met haar eigen topband The Soul-X-Plosion en gaat terug naar de onweerstaanbare grooves van haar roots met The Gospeltrain. Hoe dan ook, een optreden van Berget Lewis is nooit hetzelfde en altijd meer dan de moeite waard.

Ná haar deelname aan het muziekprogramma ‘De Beste Zangers van Nederland’ dat ze begin 2012 glansrijk won, heeft de carriére van Berget een énorme impuls gekregen. Ze scoorde een enorme hit met het nummer ‘Zwart Wit’. Inmiddels tourt Berget door het land met haar nieuwe theatershow ‘BLOOMING’ waarin ze zowel op muzikaal, als op persoonlijk gebied, zichzelf van een verrassende kant zal laten zien. We zullen de komende tijd nog veel gaan horen van Berget ! Er staan nog veel muzikale projecten op stapel waarin Berget wederom het publiek zal doen verbazen !

Neem vrijblijvend contact met ons op over prijsindicaties, werkwijze, het vastleggen van opties en informatie over repertoire

Bel: 0653602402
Of mail naar: info@hafaproducties.nl